Vara aceasta, bucură-te de o experiență digitală sigură cu Bitdefender

Bitdefender

23 Iulie 2024

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Vara aceasta, bucură-te de o experiență digitală sigură cu Bitdefender

Vara ne aduce momente de relaxare, călătorii și activități plăcute în aer liber. Însă în momentul în care începem să ne bucurăm de lunile de vară și de activitățile pe care le putem face, ne concentrăm atenția pe alte lucruri și lăsăm garda jos, uitând de unele practici de securitate cibernetică de bază care sunt vitale pentru bunăstarea noastră digitală.

Vara este un anotimp propice pentru infracțiuni cibernetice, iar atacatorii nu iau niciodată pauză de la a încerca să fure date, bani și identități. Aici intervine Bitdefender, care poate deveni partenerul tău de securitate cibernetică ce te va proteja pe tine și datele tale personale, indiferent dacă lucrezi relaxându-te lângă o piscină, cauți bilete la un festival sau călătorești cu familia.

Sezonul estival vine cu o varietate de pericole digitale

Nu ignora securitatea cibernetică în lunile de vară, pentru că acest lucru poate avea consecințe grave. Iată de ce:

1. Călătoriile și utilizarea rețelelor Wi-Fi publice: Utilizatorii se conectează des la rețele Wi-Fi publice nesecurizate, din aeroporturi, hoteluri, cafenele sau locații de evenimente, devenind ținte preferate ale infractorilor cibernetici care pot intercepta cu ușurință datele lor de trafic pentru a accesa informații sensibile și a le compromite conturile.

Recomandare: Folosește un VPN atunci când ai nevoie să te conectezi la rețele publice și evită să efectuezi tranzacții financiare sau să accesezi informații sensibile.

2. Număr în creștere de atacuri de phishing și scam-uri: Vara creează oportunități noi prin care atacatorii pot viza utilizatori prin campanii de phishing răspândite prin e-mail, SMS, apeluri telefonice și platforme de socializare. De la reduceri de vară, oferte de vacanță de ultim moment și bilete la evenimente, care se adaugă scam-urilor obișnuite de phishing, atacatorii cibernetici folosesc o varietate de tactici pentru a convinge utilizatorii să divulge informații personale sau date de pe cardurile bancare sau să descarce software periculos.

Recomandare: Utilizează o soluție de securitate pe dispozitivul tău și protejează-te împotriva atacurilor periculoase și de phishing. Examinează cu atenție orice mesaje primești la care nu te așteptai și verifică autenticitatea ofertelor sau a notificărilor de securitate. Nu partaja niciodată informații personale cu străinii sau cu persoane care te contactează online sau prin telefon.

3. Furtul de dispozitive și dispozitivele nesecurizate: Când ești în concediu, riscul de a pierde sau de a-ți fi furat dispozitivul este mai mare. Smartphone-urile, laptopurile și alte dispozitive inteligente conțin informații personale care le permit atacatorilor să comită fraude și furt de identitate. Când sunt în vacanță, utilizatorii tind să neglijeze actualizările de securitate sau să uite că ar trebui să aplice măsuri de protecție suplimentare, devenind vulnerabili la atacuri.

Recomandare: Actualizează-ți regulat dispozitivele, folosește parole puternice și asigură-te că software-urile sunt la zi. Dacă ești în deplasare, ține-ți în permanență dispozitivele lângă tine sau într-un loc sigur, asigurându-te că sunt protejate prin parolă.

4. Călătorii și rețelele de socializare: Cu toții suntem entuziasmați când mergem în vacanță și partajăm fotografii și experiențele noastre cu familia și prietenii noștri online. Însă partajarea acestor informații pe platformele de socializare poate expune utilizatorii diferite riscuri, cum ar fi spargerea locuinței și hărțuire. Mai mult, infractorii pot folosi informațiile partajate de tine pe rețelele de socializare pentru a-și însuși identitatea ta și a-i viza pe cei dragi cu diverse fraude.

Recomandare: Limitează volumul de informații personale partajate, evită să postezi despre locațiile tale și reglează-ți setările de confidențialitate pentru a te asigura că numai contactele de încredere îți pot vedea cele mai recente postări.

5. Lucrul de la distanță: Lucrul de la distanță vine și cu o serie de riscuri de securitate cibernetică specifice celor care călătoresc sau sunt în vacanță, fie pentru că își utilizează dispozitivele personale pentru a accesa portalul companiei, fie pentru că iau cu ei în vacanță dispozitivele puse la dispoziție de companie. De la accesarea unor rețele nesecurizate la aspecte ce țin de confidențialitatea datelor și securitate fizică, utilizatorii trebuie să fie pregătiți să prevină accesul neautorizat la date, scurgerile de date, infecțiile cu malware și furtul de date de autentificare.

Recomandare: Folosește parole puternice, rețele Wi-Fi sigure și un VPN. Dispozitivele trebuie întotdeauna supravegheate și să conțină un software de securitate și patch-uri actualizate. Evită să folosești dispozitivele de serviciu pentru cumpărături, streaming sau jocuri, când este posibil, și fii atent la e-mailuri sau mesaje pe care nu te așteptai să le primești.

Cum îți poate proteja Bitdefender viața digitală

În timp ce te bucuri de activitățile de vară, nu uita de importanța siguranței tale digitale. Cu Bitdefender de partea ta, te poți bucura cu încredere de sezonul estival și poți crea amintiri alături cei dragi, știind că viața ta digitală este protejată.

Optează pentru soluțiile complete de securitate de la Bitdefender pentru a-ți acoperi toate nevoile de securitate cibernetică și te asigurăm că dispozitivele, datele și identitatea ta sunt în siguranță, oriunde te-ai aventura vara aceasta.

Iată cum te poate ajuta Bitdefender:

1. Protecție completă a datelor în timp reale: Funcționalitățile Bitdefender de protecție în timp real și prevenție împotriva amenințărilor avansate îți protejează dispozitivele împotriva virușilor, malware-ului, ransomware-ului și altor amenințări cibernetice (incluse în toate suitele de securitate)

2. VPN premium: Serviciul de încredere VPN de la Bitdefender îți criptează conexiunea la internet și îți protejează datele împotriva atacatorilor. Fie lucrezi dintr-o cafenea sau îți verifici contul bancar la aeroport, datele tale rămân confidențiale și în siguranță, ascunse de privirile indiscrete. (Inclus în suita Premium Security)

3. Protecție împotriva atacurilor de tip phishing: Tehnologia anti-phishing și anti-fraudă de la Bitdefender identifică și blochează site-urile web care pretind a fi site-uri legitime pentru a-ți fura informațiile și banii. Astfel, ne asigurăm că nu devii victimă scam-urilor de phishing, în timp ce cauți oferte de vară, vrei să rezervi zboruri sau îți verifici e-mailul. Poți fi cu un pas înaintea scammerilor cu caracteristica noastră Protecție pentru e-mail care îți monitorizează căsuța pentru a te alerta cu privire la corespondența de care trebuie să te ferești (inclusă în toate suitele de securitate).

4. Manager de parole compatibil cu mai multe platforme: Folosim cei mai puternici algoritmi criptografici care îți vor permite să creezi, să stochezi și să îți gestionezi toate parolele, dar și să îți protejezi identitatea digitală (inclus în suita Premium Security)

5. Protecție pe mai multe dispozitive: Bitdefender oferă soluții care îți protejează toate dispozitivele, inclusiv PC-uri, Mac-uri, smartphone-uri și tablete. Acest lucru înseamnă că te poți bucura de o protecție neîntreruptă pe cele mai folosite sisteme de operare, indiferent dacă lucrezi de la distanță, de pe plajă sau ești în mișcare. (Inclusă în suita Total Security și Premium Security)

6. Control parental: Bitdefender oferă setări de control parental care îți protejează copiii când navighează online. Cu doar câteva clicuri vei putea monitoriza activitățile online ale copilului, bloca orice conținut inadecvat și gestiona timpul petrecut în fața ecranului. (Inclus în suitele Total Security și Premium Security)

Alege protecția noastră premiată pentru siguranța vieții tale digitale și pentru  reziliență cibernetică, optând pentru unul dintre pachetele noastre de oferte speciale de vară:

  • Bitdefender Antivirus Plus, suita noastră standard, dacă vrei protecție împotriva amenințărilor cibernetice noi și existente pentru dispozitivul Windows
  • Bitdefender Total Security pentru o protecție completă pe toate sistemele de operare majore, precum Windows, Mac, Android și iOS.
  • Bitdefender Premium Security include protecția completă oferită de Total Security precum și serviciile Premium VPN cu trafic nelimitat și Password Manager.

Bitdefender, aliatul tău în securitate cibernetică pentru această vară.

Angajamentul nostru de a atinge excelența în domeniul securității cibernetice prin inovație, responsabilitate și integritate este determinat de dorința noastră puternică de a oferi siguranță online în peisajul digital care evoluează într-un ritm alert.

Fă o pauză pentru a te relaxa, bucură-te de cele mai frumoase evenimente ale verii și petrece timp cu familia ta și lasă-ne pe noi să facem ceea ce știm mai bine, și anume să răspundem la orice nevoi de securitate cibernetică ai avea.

Află detalii despre planurile noastre și alege o protecție premiată pentru viața ta.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader