Cum îți asigură tehnologia Bitdefender pentru prevenirea atacurilor web o experiență de navigare sigură

Bogdan BOTEZATU

01 Martie 2021

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Cum îți asigură tehnologia Bitdefender pentru prevenirea atacurilor web o experiență de navigare sigură

O concepție des întâlnită a utilizatorilor de internet este faptul că o securitate cibernetică de bază este suficientă pentru a-i proteja împotriva amenințărilor cibernetice. Acest lucru este total greșit.

Amenințările cibernetice evoluează rapid în mâinile atacatorilor și este imposibil ca utilizatorii să-și perfecționeze abilitățile de securitate cibernetică în același ritm.

Fiecare sesiune de navigare și activitate online în care te implici poate fi periculoasă. Este ușor să te pierzi pe terenul minat al navigării nesigure pe internet, care expune utilizatorii la site-uri web cu malware și tentative de phishing.

Experiență sigură de navigare

Infractorii cibernetici și-au plănuit strategiile de atac în funcție de fiecare eveniment major și modificare a agendelor sociale de-a lungul anului, propagând playload-uri periculoase și scoțând bani din buzunarele utilizatorilor într-un ritm copleșitor. Aceste atacuri lansate pe internet au devenit mai sofisticate și mai diversificate din punct de vedere al metodei de propagare, astfel încât utilizatorilor le este mai greu să determine dacă un site web este sigur sau fals.

Tehnologia de filtrare web de la Bitdefender se asigură că nu accesezi site-uri web periculoase și că nu riști să-ți infectezi dispozitivele cu malware. Caracteristica de Prevenire a atacurilor web verifică fiecare site web pe care îl accesezi pentru a identifica orice amenințare existentă, blocând toate link-urile infectate cunoscute și protejându-ți informațiile cu caracter personal împotriva atacatorilor cibernetici. Cu ajutorul componentei Asistență la căutare, poți determina dacă rezultatele tale de căutare pot fi accesate în siguranță înainte de a deschide un link. Solicitările introduse în motoarele de căutare și link-urile postate pe rețelele de socializare sunt evaluate, indicându-se dacă pot fi accesate în siguranță. Această protecție la nivel de web se integrează fără probleme soluțiilor de securitate pentru Windows și Mac de la Bitdefender, dar este, de asemenea, disponibilă și ca extensie gratuită pentru browserele populare precum Firefox, Chrome și Safari.

Extensia TrafficLight verifică site-urile web pe care le accesezi pentru a identifica amenințările cibernetice cunoscute, protejându-ți dispozitivele împotriva atacurilor cu malware menite să fure informații sau să cripteze fișiere. Site-urile web suspecte și de phishing sunt blocate, securizându-ți astfel sesiunile de cumpărături și activitățile de banking online.

Spune nu tentativelor de phishing și fraudă

Infractorii au lansat atacuri peste tot pe internet, extinzându-și tehnicile de inginerie socială pentru a-și manipula victimele și a le determina să își furnizeze informațiile cu caracter personal și să le trimită bani.

Protecția anti-phishing avansată integrată cu soluțiile Bitdefender este concepută pentru a te ține departe de pericole, blocând site-urile web suspecte deghizate în entități de încredere. În plus, sistemul de filtrare anti-fraudă te avertizează dacă site-urile web pe care le accesezi încearcă să te păcălească, protejându-ți astfel informațiile privind cardul bancar și informațiile cu caracter personal. De asemenea, sistemele de filtrare anti-phishing și anti-fraudă se extind și la nivelul rețelelor de socializare, astfel încât poți fi sigur că link-urile trimise de prieteni și familie sunt sigure.

Protecție web pentru smartphone-uri și tablete

Riscurile asociate navigării pe internet nu sunt limitate doar la dispozitivele tale Windows și Mac. Amenințările care vizează dispozitivele mobile sunt în creștere, în concordanță cu numărul tot mai mare de persoane care își utilizează dispozitivele Android sau iOS pentru cumpărături, servicii bancare online, mesagerie și rețele de socializare. Bitdefender Mobile Security filtrează tot traficul pe internet, scanând paginile web pentru a identifica conținutul periculos sau fraudulos. Oferă protecție în timp real împotriva tuturor amenințărilor online cunoscute care ți-ar putea compromite dispozitivul și datele. Poți naviga evitând toate site-urile web cu malware sau frauduloase, indiferent dacă folosești un smartphone sau o tabletă iOS sau Android, cu un impact minim asupra performanței bateriei.

Soluția noastră Bitdefender Total Security pentru toate platformele include niveluri de securitate pentru companii, pentru a asigura o experiență digitală sigură.

tags


Autor


Bogdan BOTEZATU

Bogdan Botezatu este Director de cercetare a amenințărilor informatice la Bitdefender.

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader