Ghidul părinților: sfaturi pentru securitatea digitală a copiilor în vacanța de vară

Bitdefender

06 Iulie 2023

Promo Un singur produs care vă protejează toate dispozitivele.
Încercați-l gratuit 30 de zile
Ghidul părinților: sfaturi pentru securitatea digitală a copiilor în vacanța de vară

Școala s-a încheiat și copiii se bucură de vacanța de vară, în tabără, participând la petreceri în pijamale, vizitându-și rudele sau călătorind cu familia.

Ce pot însemna toate acestea din perspectiva securității cibernetice? Cu manualele închise, copiii au parte de și mai mult timp petrecut în fața ecranelor și activități care le creează ocazii suplimentare de a fi prinși în situații periculoase, atât în lumea digitală, cât și în cea fizică.

Prin urmare, nu există moment mai bun decât acum pentru a-ți educa copilul cu privire la importanța siguranței pe internet și a evidenția consecințele comportamentelor și obiceiurilor online riscante.

Iată cele mai bune practici pentru siguranța digitală în sezonul de vară, care vor contribui la menținerea copiilor și a adolescenților în siguranță:

  • Amintește-le copiilor tăi să fie atenți la lucrurile pe care le postează sau le distribuie online. Partajarea de informații private, cum ar fi numele real, numărul de telefon și adresa, le poate oferi străinilor acces la copilul tău în afara spațiului digital. Este esențial pentru părinți și tutori să se asigure întotdeauna că acei copii pe care îi au în grijă înțeleg că orice informații personale ar trebui să rămână confidențiale.
  • Subliniază cât este de important să nu se conecteze cu persoane străine în mediul online. Profilurile online false au împânzit internetul și multe persoane rău intenționate le folosesc pentru a se angaja în conversații cu copiii. Verifică setările de confidențialitate pe platformele pe care le folosesc copiii tăi pentru a te asigura că profilurile lor nu sunt publice. Pentru că tot vorbim despre conturile online, copiii trebuie să înțeleagă că rețelele sociale nu sunt potrivite pentru copiii sub 13 ani și nu ar trebui să simtă presiunea de a-și crea un cont și de a-și partaja videoclipurile personale, interesele și fotografiile.
  • Îndeamnă-ți copilul să stea departe de camerele de chat online și să nu se implice niciodată în conversații cu persoanele străine pe care le întâlnesc în mediul online. Internetul este un loc periculos pentru copii și nu există nicio modalitate de a verifica identitatea persoanei care îi contactează. Dacă copilul tău este vreodată contactat de persoane străine care îi solicită vârsta, numele, numărul de telefon și alte informații personale, spune-i să-ți raporteze incidentul ție sau altui membru al familiei. Copilul ar trebui să blocheze imediat persoana respectivă, astfel încât tu să poți evalua incidentul pentru a-l raporta dacă este necesar.
  • Amintește-le copiilor tăi importanța de a fi îngăduitor și de a nu răspunde la comentarii grosolane sau acțiuni de hărțuire online. Ar trebui să se gândească întotdeauna de două ori înainte de a posta ceva pe internet pentru a nu răni pe alții. A fi respectuos în mediul online și a susține pe cineva care este agresat pe internet sunt primii pași pentru a deveni un cetățean cibernetic inteligent și conștient.
  • Spune-le copiilor tăi să nu folosească niciodată funcția de check-in pe rețelele sociale și să nu-și partajeze niciodată locația.

Ca măsură suplimentară de precauție, părinții și tutorii ar trebui să monitorizeze platformele pe care copiii lor le folosesc și să creeze un set de reguli stricte despre cum pot folosi aceștia dispozitivele inteligente în vacanța de vară, în funcție de vârstă. Îndeamnă-ți copiii să folosească dispozitivele inteligente într-o zonă destinată timpului petrecut în familie, unde le poți monitoriza îndeaproape activitatea și te poți asigura că copilul tău nu ia dispozitive inteligente cu el în camera sa la culcare.

Nu în ultimul rând, spune-le copiilor tăi că pot apela oricând la tine pentru îndrumare și sprijin, indiferent de situație.

Și părinții au nevoie de o pauză din când în când. Lasă-ne să avem grijă de tine și de dispozitivele familiei tale în această vară și nu numai, astfel încât să te bucuri de confortul siguranței în timp ce copilul tău se angajează în activități digitale.

Soluțiile Bitdefender oferă instrumente de control parental, care îți asigură confortul siguranței, permițându-ți să limitezi timpul petrecut în fața ecranelor și să blochezi cu ușurință site-uri web sau chiar aplicații în întregime astfel încât copiii tăi să rămână în siguranță, iar tu să te poți concentra pe alte activități din locuința ta. Soluțiile noastre aleg automat cele mai bune funcții de confidențialitate în funcție de vârsta copilului tău.

tags


Autor


Bitdefender

The meaning of Bitdefender’s mascot, the Dacian Draco, a symbol that depicts a mythical animal with a wolf’s head and a dragon’s body, is “to watch” and to “guard with a sharp eye.”

Toate articolele

Articole similare

Articole salvate


loader